Café Östergården

700x264 mat
Ett annorlunda Café i den gamla ladugården

Café Östergården använder vi till stor del ekologiska och närproducerade råvaror. Vi bakar så mycket som möjligt själva och alltid på ekologiskt mjöl. Till våra luncher serverar vi egna eller närproducerade grönsaker. Vi har alltid nybryggt kaffe av god kvalité, espresso och latte görs på nymalda bönor.

Gluten- och laktos-intoleranta gäster hittar också något hembakat i vårt sortiment.

Inne i caféet vid foderbordet där kossorna tidigare åt har vi nu sittplatser för ca 30 personer. På uteserveringen finns det också ett flertal olika sittgrupper att välja bland.

Caféet öppnar för säsongen första helgen i maj. Vi deltar i Nyköpings konstrunda ”Öppet Hus” som infaller i början av maj. Då har vi 2-3 st konstnärer som ställer ut i cafélokalen. 

Grupper är välkomna att boka cafèlokalen eller bord hos oss.

I trädgården bland blommor och gamla träd önskar vi att du också kan njuta av lugnet och det vackra som gården och naturen runtomkring bjuder på.

 

Kuriosa – i en del av ladan säljer vi, glas, porslin och andra fina saker. Du hittar också möbler, tavlor, skivor, lampor, gamla bruksföremål, trasmattor och mycket mer.

Konstgalleri – vi har utställningar i caféet av olika konstnärer under hela sommaren. Akvareller, oljemålningar, foto m.m.

Butik – i vår caféhörna hittar du  bl a marmelader, safter, ekologisk honung och ekologisk olja. Det finns koppar, fat, mjölkkannor och lite annat tillverkat av keramikern Sabine Krispin. Här kan du också hitta en del andra inredningssaker för hem och trädgård.

Vi önskar alla varmt välkomna !

Gisela o Ewelina

Uteservering collage

Sortiment

UA-37893647-1