Café Östergården

 

Café Östergården

 

Ett annorlunda café i den gamla ladugården                                                                                              

På Café Östergården använder vi till stor del ekologiska och närproducerade råvaror. Vi bakar så mycket som möjligt själva och alltid på ekologiskt mjöl. Till våra luncher serverar vi egna eller närproducerade grönsaker. Det finns alltid nybryggt kaffe av god kvalité, espresso och latte görs på nymalda bönor.

Gluten- och laktos-intoleranta gäster hittar också något i vårt sortiment.

Inne i caféet vid foderbordet där kossorna tidigare åt har vi nu sittplatser för ca 30 personer. Ute i vår trädgård finns det också ett flertal olika sittgrupper att välja bland.

Caféet öppnar för säsongen första helgen i maj. Vi deltar i Nyköpings konstrunda ”Öppet Hus” som infaller i början av maj. Då har vi 2-3 st konstnärer som ställer ut i café-lokalen.

Grupper är välkomna att boka café-lokalen eller bord hos oss.

I trädgården bland blommor och gamla träd önskar vi att du kan sitta ner en stund för att njuta av lugnet samt av det vackra som gården och naturen runtomkring bjuder på.

Konst – vi har utställningar i caféet av olika konstnärer under hela sommaren. Akvareller, oljemålningar, foto m.m.

Butik – inne i caféet här hittar du bl a såpa, tvålar marmelader, ekologisk honung och ekologisk olja. Handvävda trasmattor från trakten. Keramik och en del andra inredningssaker för hem och trädgård.

Vi önskar alla varmt välkomna !
Gisela o Ewelina