Om oss

Vår historia

Det hela började med att vi, Gisela, Ewelina, tre katter och en hund flyttade till Uvsta Östergården i mars 2009. Vi lämnade Stockholm och storstadslivet. Att få leva på landet nära naturen lockade oss mycket. Platsen tyckte vi var underbar och vi ville dela den med andra.

Två lador fanns det på gården och den ena var som gjord för att inredas till ett café. Nu skulle vi bli egna företagare och själva få styra över vår vardag.

Ladan hade fortfarande kvar sin charm med många spår från gamla tider. Här har det stått 10 kossor, några kalvar, grisar och en häst. Varma sommardagar kan man fortfarande ana doften från den varma mjölken.
Mycket skurande blev det efter kossor, grisar och hästar. Många färgburkar har gått åt.

Ett café växte så sakta fram och vi har försökt att bevara så mycket som möjligt av den gamla inredningen. Till vår glädje är det många av våra besökare som uppskattar det.

Trots två stora lador fann vi inget lämpligt utrymme för kattpensionatet som vi ville ha på gården. Till våra blivande kattgäster fick vi beställa två små hus på totalt 30 kvm. I maj 2009 kunde vi äntligen ta emot vår första kattgäst och våra första café-gäster. Våren 2012 var det dags att utöka kattpensionatet med ett hus till så nu har vi totalt 12 rum till kattgästerna.  Det är en härlig känsla för oss att kunna ta emot alla underbara katter som behöver ett semesterrum.

Under vinterhalvåret då vi håller caféet stängt, snickrar, målar vi och underhåller gården själva så mycket vi kan. Det är alltid något på en gammal gård som behöver fixas till. För oss är det mycket givande att så många uppskattar vårt café, kattpensionat och vår gård. Vi vill hela tiden försöka förbättra för alla gäster, katter som människor.

Det är ni alla gäster/besökare som ger oss energi och glädje att driva allt vidare.

Vår filosofi

Att öppna upp gården för besökare så att många kan ta del av det fina som gården och omgivningen bjuder på.
Försöka bevara och ta hand om det gamla kulturarvet som finns på gården.